Powerizer - NORA zadeva!
No, kot je že bilo napisano v uvodu, sem med malico zagledal letak na katerem je bila objava za predstavitev Powerizerja na atletskem stadionu. "Super" sem si mislil, to že moram it pogledat, pa če bodo pustili tudi poizkusit, vendar sem mislil da bo to le demonstracija, ne pa kot je dejansko bilo, saj si lahko kar takoj poizkusil.
Seveda jaz ne bi bil jaz če nebi šel takoj poizkusit. Zadeva se "obuje" kot freestyle snowboard na stopalo, ter malo pod kolenom na golenico. Ko se prvič postaviš na noge, zgleda nekako tako kot mlado tele ki se je pravkar skotilo in se postavlja na noge. A po parih korakih ki so izgledali kot da se učim hoditi, sem že znal hoditi.
Seveda, kot sem videl na youtube-u, sem takoj hotel skočiti, Powerizer-ji pa ne. Zato sem počasi začel z navadno hojo, potem pa vedno pogumneje z rahlim tekom, potem pa je že šlo hitro in z dolgimi ter visokimi poskoki. Vendar je sonožno veliko težje skakati kot pa v teku, ko se odbijaš iz ene na drugo nogo. A kmalu sem obvladal tudi to, sicer ne tako visoko kot v filmih, vendar, nihče ne zna takoj zato je treba pričeti počasi.
Na prvi pogled izgleda res nekoliko čudno, kot nekakšen kenguru brez repa, vendar ko poizkusiš, pozabiš na vse, saj je tako noro da nemoreš nehati. Kar skakal in skakal bi. Sam sem v eni uri že znal teči, sonožno skakati, z kakšnimi triki pa raje še nisem poizkušal.

Najzahtevnejša reč pri vsej stvari je kako se pobrati ko padeš, saj se to spodnje okončine podaljšajo skoraj za pol metra... Rešitev je nekaj podobnega telemarku. S klikom na spodnji link, lahko vidite kako se je
pobiral Hozi. (Še koga spominja na telička ki se prvič postavlja na noge?)

KLIK!
tukaj pa je ¹e nekaj mojih slik:
foto: Kodry


(Prvi koraki)

("Patriotska majica")

(prvi crash na rit - moèno boleèe)

(Pobiranje z telemarkom)



(prvi koraki Hozija)


(samo demonstracijski padec z judo prevalom :) )

( in demonstracijsko pobiranje)

("Kje ma pa rep ?" )
Poslano 13 Jun 2007 by Mihy
Content Management Powered by CuteNews