SEVEN je tu!
Po lanskem uspešnem filmu freeKor: The Movie smo se odločili, da bo naš letošnji izdelek v vseh pogledih prekašal lanskega. Zasedba je ostala ista: pred kamero smo vozili Miha Kolar, Jan Špiler, Denis Paradiž, Blaž Hölcl, Miloš Slatinšek, Boštjan Grabner in Matej Kodrin, za kamero pa sta izmenično stala Vid Tancer in Miha Kolar.



Vse ideje o filmu so bile zbrane v njegovi glavi in bil je tudi režiser filma. Nedvomno je svoje delo opravil vrhunsko, a smo marsikdaj imeli različna mnenja o določenem kadru.
Priprave na nov projekt so se začele že čez zimo, ko smo premlevali lokacije, na katerih bi lahko snemali. Nekaj smo si jih prej peš ogledali ter jih ponekod očistili, da bi snemanje potekalo bolj tekoče. Ker je danes tudi spletna premiera, lahko izdamo lokacije snemanja. Pogorje Uršlje gore nam je tudi letos dalo kar nekaj nepozabnih poti, z vrha proti Šoštanju, od Obretanovega do Žerjava v dolino in poti okoli Poštarskega doma. O Raduhi smo sanjali že lansko leto, letos pa smo šli gor za več dni. Tukaj bi se v imenu ekipe freeKor zahvalil Alpinističnemu klubu Ravne, ki nam je omogočil bivanje v njihovi sobici na Grohatu.



Kljub slabemu vremenu smo se imeli nepozabno in bi z veseljem to še kdaj ponovili. S Pikovega je zelo lepa pot proti Mežici, a kolikor nam je znano, so jo zelo uničili motokrosisti. Mesto Ravne nudi nekaj urbane akcije, Prežihovina pa je naša adrenalinska lokacija. Po Šteharskem vrhu se že kar dolgo podimo in srečujemo s prijaznimi planinci, ki nas v primerjavi z nekaterimi iz drugih koncev Slovenije celo vzpodbujajo in marsikdaj z njimi tudi rečemo katero. Večjih težav pri samem snemanju nismo imeli, zgodilo se je, da je kameri zmanjkalo baterije ali kasete, kar smo rešili z rezervami, nekaj je bilo tudi počenih zračnic in padcev, a na srečo brez večjih poškodb. Največ polemik je bilo spet glede naslova kakor lani, a na letošnjega smo potem naleteli čisto po naključju ob sestavljanju spletne strani. Pisalo se je leto 2007, snemali smo na sedmih lokacijah in v filmu jezdi sedem rajderjev. Na kratko, to je SEVEN!

tekst: Kodry

Nekaj fotografij lahko najdete na strani fotoKompleks

Poslano 12 Dec 2007 by Vid
Content Management Powered by CuteNews