Vsako poglavje ima svoj konec, pa naj bo še tako dobro.
Svojo zgodbo smo začeli daljnega leta 2005. Z uporabo množine mislim na mlade 14- oz. 15-letne Korošce, ki smo začeli resneje porivati kolesa v hrib in po brezpotjih drveti v dolino. Proti koncu leta je zrasla ideja o spletni strani, da bi širni Sloveniji pokazali svoje gradnje, vožnje in predstavitev nas vseh. Zbralo se nas je kar veliko število, najbolj v spomin pa so se vam zagotovo vtisnili: »ata« Miha, Denis, Blaž, Matej, Miloš, Vid, Jan in Primož.

V letu 2006, ki je tudi prvo obratovalno leto naše spletne strani (1. 2. 2006), smo posneli vsem znan »no budget« film freeKor: the Movie. Miha ima res žilico za umetnost in fotografiranje ter snemanje ga neizmerno veselita, zato so njegovi izdelki na nivoju. Film je požel kar veliko hvale, vse kritike pa smo vzeli na znanje. Takrat so v filmu jezdili le štirje: Denis, Blaž, Miha in Matej. Film je bil posnet v poletnih počitnicah na prelepih koroških poteh. Tistega leta sta prvič v spustu nastopala Blaž in Matej, Denis pa je tekmoval celo že eno leto prej. Uspehi so bili dokaj odmevni, vsekakor pa smo pokazali, da se Korošci ne damo kar tako. Sezono smo zaključili brez večjih poškodb.
Takoj po premieri filma smo začeli razmišljati že o novem. Odločili smo se, da se v naslednjem letu še bolj poglobimo v snemanje filma in naredimo res odmeven izdelek, upajoč, da seže tudi preko meje.

Zima je bila leta 2007 še ta prava, zato smo izkoristili »offseason« za rekreacijo na snegu. Bila je ideja tudi o snemanju filma z zimsko tematiko (delovni naslov freeKor: winter edition), a so se že takrat pokazali problemi s pomanjkanjem časa. Stran je dobila v zimskem času tudi snežno preobleko. Ko se je sneg počasi začel taliti, smo si najprej uredili dirt park na bivšem bazenu, za malo treninga. V to spustaško sezono sta se resneje podala med mladinci Denis in Blaž, v krosu pa je med mlajšimi mladinci začel nastopati Vid. Zaradi tekem in šolskih obveznosti smo se morali veliko usklajevati pri snemanju, saj je vedno sodelovala vsa ekipa (najlepša hvala tudi zunanjim pomagačem). Film Seven, ki je dobil naslov po letu, številu kolesarjev in posnetih lokacijah, je doživel premiero 8. decembra v KMKC Kompleks na Ravnah na Koroškem. Po mnenju gledalcev je bil boljši od predhodnika, kar nas je zelo veselilo. V filmu se pojavijo še trije novi jezdeci: Jan, Miloš in Boštjan. Sneman je bil na širših lokacijah po Koroškem, kot so npr. Raduha, Pikovo, Dolina smrti, Uršlja gora …

V tem letu sta neverjetne rezultate dosegla spustaša, Blaž je postal mladinski državni prvak, Denis pa mladinski pokalni prvak Slovenije. Vid je nizal uspehe na krosih, osvojil je slovenski pokal med mlajšimi mladinci ter pokal Alpe Adria, postal pa je tudi državni prvak v maratonu v svoji kategoriji. Omeniti je treba še poškodbo Mateja, ki mu zlom ključnice še zdaj dela težave.
To leto, ki se počasi že izteka, je bilo za freeKor bolj mirno. Na spletni strani ni bilo več rednih novic, reportov, oglašanja, zablod in prigod. Smo v takšnem obdobju, ko nam (bi vsaj morala biti) je šola na prvem mestu, porazgubljeni pa smo tudi po svojih klubih. Pomanjkanje časa se ni poznalo le pri ažurnosti spletne strani, ampak tudi na kolesu. Matej in Denis sta v zadnjem letniku srednje šole, Miha ter Jan že v velemestih pridno študirata, podmladek (zbrani pod »ostali«) pa ni tako zagnan in resen, kot smo bili mi v njihovih letih.
Na tekmovanjih smo člani nizali uspehe. Denis je ponovno postal pokalni prvak Slovenije, poleg tega pa je Blažu odvzel naslov in majico državnega prvaka. To je bila njegova zadnja sezona pri mladincih. To leto Blažu ni bilo naklonjeno, v Trbovljah si je zlomil roko, komaj se je pozdravil, pa si je sesul še koleno. Matej se je preizkusil tudi v štirikrosu in na svoji prvi tekmi postal državni amaterski prvak. Vid je poleg drugih zmag postal tudi državni prvak pri starejših mladincih v krosu.

Če povzamem vse skupaj, freeKor nas je združil, predstavil svetu ter naredil iz nas dobre kolesarje. Kdo ve, če bi Korošci nanizali toliko uspehov, če bi vozili vsak zase. Predvsem nas je držal skupaj, nam vlival upanje in ohranjal voljo. Zaradi že prej naštetih razlogov smo naše pisanje po strani malo zmanjšali, a seveda vas bomo obveščali o vseh pomembnejših dogodkih. Ne, nismo in ne bomo poniknili, le freeKor smo postavili na stranski tir.
Keep on riding.

LP
Poslano 03 Dec 2008 by Kodry
Content Management Powered by CuteNews